4.1.07

Hahmoja eilisvuodelta

Taas leviää meemi, tällä kertaa pikkutuhma. Niin että keitä bloggaajia panisit? Meinasin hetken aikaa osallistua, kunnes mieleeni tuli miten paljon keskusteluaherättävämpää olisi aloittaa "keitä bloggaajia olet pannut" -meemi, ja sille ajatukselle aloin hihittää hystee

No heh heh. Enimmäkseen minun piti kirjoittaa valokuvaamisesta. Muutama päivä sitten tuli kuluneeksi vuosi siitä, kun hankin itselleni rikikameran, kuten isoäitini olisi sanonut. Valokuvaaminen kohdallani mullistui. Onhan se aina ollut läsnä elämässäni - kun toinen vanhemmista on valokuvaaja työkseen, on tottunut siihen että kotona on kameroita kuin pipoa, ja albumeita, valokuvalaatikoita ja vain pinoja on lojunut kaikkialla. Tuntuu silti siltä, että digitaalinäppäily vapautti minut. Yksittäinen kuva ei enää ole kahdekymmenesneljäsosa filmiä, vaan talteen kertyvää digimassaa; kompressoitava, käsiteltävä ja tarpeen mukaan pois heitettävä. Joitakin itseä miellyttäneitä otoksiani voi vilkuilla täältä.

Tietenkään digikamerat eivät taida vieläkään kyetä siihen mihin kinokamerat parhaimmillaan, ja latasinpa joulun alla itsekin filmin pitkästä aikaa taas vanhaan Pentaxiini. Mutta olemalla aina läsnä ja vapaasti käytettävissä digikamera palautti minut kiinni valokuvaamiseen. Siihen hyvään tunteeseen kun voi lähteä kauniilla ilmalla ulos ja napsia viisikymmentä kuvaa ilman että täytyy sormet jäässä välillä vaihtaa filmiä. Siihen että kun ihmisellä on ikuistettava ilme, sen voi ikuistaa. Ainaisella läsnäolollaan digikamera on osoittautunut erittäin hyväksi visuaaliseksi päiväkirjaksi. Minä kuvaan mielelläni ihmisiä. Ja vaikka muutamia satunnaisen kamerattomuuden aiheuttamia puutteita tähän kuvakoosteeseen jäikin, niin silti oli hauska näperrellä seuraavaa. Ihmisiä joiden seurassa vietin aikaa vuonna 2006:
Tänä vuonna yritän saada sinustakin kuvan.

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

tulin tästä tosi iloiseksi! kiitos!

(tässä koneessa lukee: "HYVÄ ASIAKAS, TIETOKONEET ON TARKOITETTU AINOASTAAN TYÖ- TAI OPISKELUPAIKAN ETSIMISEEN. MUU KÄYTTÖ ON EHDOTTOMASTI KIELLETTY!")

Asessori kirjoitti...

Paljon tuttuja ihmisiä, joistain tunnistan jopa tilanteen, tai ainakin tilan. Tuo oli niin hauska idea, että taidan varastaa sen, niinkuin aina kaikki muutkin ideasi.

Ugus kirjoitti...

exme, ihmisten iloiseksi tekeminen on elämäntehtäväni. Mitäs hemmettiä varten minä muuten tällä planeetalla olisin?

asessori, anti mennä. Tuota oli niin hauska väsätä että toivoin näperrellessäni kuvanneeni enemmän ihmisiä, mutta tuohon ne mahtuivat kaikki.

Anonyymi kirjoitti...

Hieno KOLLAASi, kerta kaikkiaan. Pullorivi sopii Nuutisen isannan taustalle kuin handuunkin.

Cordelialle kiitokset vuoden avauksesta. Ei o toivuttu vielakaan. Ja matot rullaan sitten ensi kerralla.

Ters, Nuutisen isanta

Ugus kirjoitti...

Kiitoksia vaan. Jostain syystä kaikkien sinua esittävien kuvien taustalla oli pullorivi tai jotain vastaavaa...

Ja kun Cordelia järjesti niin tietenkin se vuodenavaus oli mallikas.

Cordelia kirjoitti...

Hei mäkin olen tuolla kollaasissa :) Ja mä kun luulin paenneeni niin hyvin kaikki kameroita.

Ja kiitos itsellenne, kun tulitte viime sunnuntaina paikalle.

Carmabal kirjoitti...

Hyääärrggh! Miksi minusta on kuva kitaran kanssa kun se ei ole edes hyvä kuva... jota minusta tosin on aika saamarin vaikia ottaa.. hyvä on, hyväksytään. Mutta vain tämän kerran, so as you know! XC (WoWin viljelemät hymiöt ovat saastuttaneet jo minutkin, OMG, aargh)

Ugus kirjoitti...

Cordelia,
hyvin olet kameroita paennut, tuo oli oikeastaan ainoa käytettävissä oleva kuva, sekin tammikuulta. Koko senjälkeisen vuoden sihtailin turhaan.

Carmabal,
hyvä kuvahan tuo on, turhaan kritisoit. Eikä toisaalta valinnanvaraa ollut hirmusti...