10.11.05

Yksinäiset unessa aina

Raskaita aaltoja. Nukun elämäni läpi.

Yksinäiset unessa aina kohtaavat. Totta kai ihminen odotti elämältään enemmän. Kuka ei odottanut? Voi kysyä nyt: olisiko ylpeä nuori, elämä edessä, jos näkisi itsensä. Jos olisi kauan sitten ja näkisi tähän? Mitä viisivuotias minä sanoisi, mitä viisitoistavuotias, mitä kaksikymmentäviisi? Marraskuisin on helpointa uskoa olevansa pettymys jokaiselle heistä.

Minua ei ole koskaan kuolema pelottanut, mutta elämä niin kauan kuin muistan. Lähes pakokauhuun asti se yleensä pelottaa.

Ei ole ollut sellaista ihmistä koskaan, joka olisi saanut kaiken valmiiksi.

Ei ainuttakaan valmista ajatusta. Inhoan jokaista tähän kirjoittamaani sanaa.

3 kommenttia:

Andorra kirjoitti...

Millainen pettymys se olisikaan, jos tulisi ihminen, joka saisi kaiken valmiiksi. Mitä meille muille jäisi enää tehtäväksi, nähtäväksi ja koettavaksi? Harmistusta ja mitättömyyden tunnetta ehkäpä vain.
Olen kirjoitellut itselleni kirjeitä vuosia sitten koulun penkillä käskytettävänä ollessani. Niitä on ollut myöhemmin oikeastaan melkeinpä ilo lukea, koska olen ollut silloin niin pieni ja nurjamielinen. Samassa kurassa kuljen edelleen, mutta oon huomannut, että jopa Marraskuut ovat kynttilä kädessä valoisampia.

M kirjoitti...

Kauhea kuva. Huonoina aikoina piirretyt omakuvani muistuttavat tuota sieluttomuutta ja ahdistuneisuutta. Tämä voi toki olla väärää tulkintaa.

"Aikamatkustajan vaimo"ssa hypitään ajassa eikä olla tyytyväisiä minkään ikäisenä paitsi aina joskus. Se on nyt luvun alla.

Ugus kirjoitti...

Andorra, mietin lisää tätä asiaa ja mitä pidemmin sitä mietin, sitä vähemmän tiesin enää edes sitä, mitä täällä oikeastaan pitäisi saada valmiiksi. Kaikki meille asetetut tavoitteet tulevat ulkopuolelta. Voiko itselleen määrätä "suunnitelmia" jotka "valmistuvat", se tuntuu koko ajan absurdimmalta. Mutta ehkä se on vain tämä marraskuu.

Misu, tulkintasi kuvasta on oikea. Ylipäätään tuo kuva vaihtelee fiiliksen mukaan, mikä lienee jäänyt joskus mainitsematta täällä. Kuva vaikuttaa tekstin luentaan.

Etsin kirjaston tietokannasta tuon Aikamatkustajan vaimon, ja avainsanoiksi mainitaan "aikamatkustus", "ikuinen rakkaus" ja "katoaminen". Kuulostaa kiinnostavalta!