12.6.05

Garden of earthly delights

Kävin tuossa päivänä muutamana taimitarhassa. Tapahtuma oli minulle uusi ja siihen sisältyi muutamia erikoisia yksityiskohtia, joista tunnen tarvetta avautua täällä.

Ensinnäkin oli merkillepantavaa, että kasvihuoneessa vallitsi kasvihuoneilmasto. Se sai minut tajuamaan, että maailma on kaikesta huolimatta paljon itsestäänselvempi paikka kuin yleisesti kuvitellaan. Kuuma kosteus teki onnelliseksi, mutta kyse saattoi tietysti olla myös hapenpuutteessa tuhoutuvista aivosoluista. Kivaa oli silti. Yrttiosastolla oli myynnissä avomaankurkkua, pikkukurkkua ja pitkäkurkkua, mutta vaikka kuinka etsin, ei syväkurkkua näkynyt. Sellaisen olisin istuttanut parvekkeelleni kesäksi kasvamaan.

Ehdin tämän epäkohdan havaittuani epäillä, ettei tuollaisessa kasvintaimia myyvässä puutarhassa oikeasti voisi pitää hauskaa, mutta tämä käsitys paljastui erheelliseksi, kun huomasin pois lähtiessäni ison pahvitaulun, jossa oli hinnasto. Sen perusteella tarhalla olisi voinut viettää täydellisen lauantai-illan: yksi humala, kolme tupakkaa ja karjalanneito olisi irronnut alle kympillä. Puutarhat ymmärtävät opiskelijan tarpeet opiskelijan hinnoin.

Ei kommentteja: