9.4.07

Påsket lommolla

Luojan kiitos että naulasivat sen yhdenkin tyypin ristille aikoinaan, ei varmaan muuten voisi hyvällä omallatunnolla nauttia jokakeväistä Mignon-munaa. Sen enempää riemua ei näistä ylipitkistä kirkkopyhistä irti saakaan; vieläkö 2000-luvulla tosiaan on tarpeen viettää tätäkin juhlaa päiväkausia? Kun ei sitä kukaan kuitenkaan oikeasti vietä.

Minä päätin vaihtaa olemusta ja siirryin Firefoxista Operan käyttäjäksi. Heti asennettuani uuden selaimen ilmoitti tietoturvaohjelmani löytäneensä siitä viruksia. Hyvin alkoi tuttavuus.

3 kommenttia:

per se kirjoitti...

Hauskaa pääsiäistä

Ugus kirjoitti...

Ei siinä mitään hauskaa ole.

Lauri kirjoitti...

Olen pyöritellyt samaa ajatusketjua myös, ehkä hieman toisesta näkökulmasta. Olen seisoskellut Myllyn toisella tasanteella ja miettinyt, onko se temppeli, ja mitä siellä on kokoonnuttu palvelemaan.

Tarvitaanko tarinoita kadotuksesta ja pelastuksesta, että saataisin peloteltua ihmiset viettämään viikossa päivä vapaata. Kaikesta sovitaan paikallisesti, kun elintasokuilu kasvaa tarpeeksi suureksi voidaan perustella, että "ovat paljon onnellisempia, kun jos joutuisvat olemaan ilman töitä, näin kun tekevät 12 tunnin päiviä kuusi päivää viikossa."

Ei tämä ole vasta-argumentti, tiedäthän. Tämä on rinnakkaisargumentti. Tai ihmettelyä siitä, minkälaisia historillisia kerroksia meilläkin on, kun tähän päädyttiin ja näin toimitaan. Olisiko niin, että jotain historian painolastia kannattaisi kantaa mukanaan, vain koska sen seurauksille voisi antaa jonkun uuden tarinan, kehyksen, jotta niitä voisi pitää vielä oleellisina ja merkittävinä: istua pöydän ympärille, leikata lammas, katsoa kun kaveri yrittää kammeta itseään ensimmäisen kerran keinuun, ruokailun jälkeen, poltettaisiin tupakat, avattaisiin ensimmäiset tölkit.