8.10.06

Sieltä kuului kaameaa meteliä
eli "Onks sulla vikat villasukat?"

Elämäntapayhdistys Kankkulan syyskokouksen pöytäkirja

Paikka: Turkulaisessa lähiössä sijaitsevan kerrostalokolmion takapiha
Läsnäolijat: Kale, Makkonen, Terkkis, Ugus, Virpa, Yrsa

1§ Kokouksen avaaminen
Makkonen avaa kokouksen toteamalla meidän perkele odottaneen Yrsan saapumista jo ihan tarpeeksi. Heitetään kolikkoa siitä kenestä tulee puheenjohtaja, kunnes Ugus muistuttaa ettei puheenjohtajaa valita vielä tässä kohdassa.

2§ Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen
Kale yrittää lukea lauseen "Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus", mutta purskahtaa puolivälissä räjähdysmäiseen nauruun. Hän nauraa ja nauraa, muut päättävät siirtyä eteenpäin.

3§ Järjestäytyminen
Valittaisiin kokouksen puheenjohtaja ja sihteeri lanttia heittämällä, mutta se hukkui aiemman heittelyn yhteydessä. Sen todetaan olleen yhdistyksen ainoa lantti. Ugus heittelee pensasaidan takaa ohi kävelevää koiraa pihasta noukkimillaan pikkukivillä. Virpa haukottelee ja näpyttelee tekstiviestiä. Makkonen toteaa olevansa tarpeeksi päätösvaltainen voidakseen olla sekä puheenjohtaja että sihteeri.

4§ Esitylistan hyväksyminen.
Edellisessä kokouksessa on päätetty esityslistalla olevan pizzaa ja olutta. Tämä hyväksytään yksimielisesti. Ugus ehdottaa kokouksen nopeuttamista jotta päästäisiin esityslistan pariin. Kale ei enää naura, ehdottaa muille kokouksen ottamista vähän hei vakavammin.

5§ Ilmoitusasiat
Virpa ilmoittaa että hänellä on kylmä. Uguksella on nälkä, Makkosella kova jano. Terkkis ilmoittaa kyllästyneensä pelleilyyn ja poistuu paikalta. Ehdotetaan Terkkiksestä tilintarkastajaa tämän mentyä. Ehdotusta kannatetaan.

6§ Syyskokouksen käsiteltävät asiat
Makkonen ehdottaa Virpalle voivansa hieman käsitellä tämän asioita. Ehdotus ei saa kannatusta. Kale avaa ensimmäisen oluen. Yrsa saapuu takapihalle, jonne aurinko ei enää suoraan osu. Makkonen kysyy olutta Kalelta, ei saa vastausta, Ugus päättää ottaa sihteerin toimen haltuunsa, löytää aiemmin hukatun lantin ruohikosta. Lähestyvä talvi on jo ilmassa.

7§ Puheenjohtajan ja hallituksen valitseminen
"Valittaneen entiset", ehdottaa Kale, mutta yhdistyksellä ei ole entistä hallitusta. Muistetaan, että aikoinaan yritysrekisteriin jätetyt paperit tulivat punakynättyinä takaisin. Yrsa esitää aiheellisen kysymyksen: "Onko meidän yhdistystä sitten olemassakaan?" Kale avaa toisen oluen, Makkonen sytyttää tupakan, Virpa naputtelee uutta tekstiviestiä, kissa syö kesävoin ja jänis laukkaa laputtaa.

8§ Valitaan tilintarkastajat
Todetaan Terkkiksen jo tulleen valituksi. Makkonen kysyy keitä hallituksessa nyt on, yhdistys äänestää äänin 4-1 tuloksen "vitun sama" puolesta. Virpa ehdottaa tilintarkastajan toimeen lisättäväksi yhdistyksen pääasiallista rahoittamista, ja tämä hyväksytään yksimielisesti. Auto ajaa ohi, minkä Kale huomioi, koska heillä oli ihan samanlainen silloin kun hän oli pieni.

9§ Yleistä keskustelua
Makkonen ehdottaa lisää kauniita naisia yhdistyksen jäseneksi koska Virpa ei anna. Yrsa ehdottaa ettemme antaisi Kalen jatkaa juomista samaa tahtia tai pizzalle lähtiessämme emme kannattaisi ehdotusta vaan Kalea. Ehdotusta kannatetaan. Ugus muistuttaa yhdistyksen kesemmällä lausutuista perustamissanoista: "Jotta elämäntapamme olisi sirkeä ja kaukaa viisas! Jotta kulttuurimme olisi taidetta, ja kansamme syvät massat valaistuisivat tietävyytemme edessä!" Otetaan sille.

11§ Kokouksen päättäminen
Puheenjohtaja poistuu sisätiloihin vessaan. Yrsa sytyttää tupakan, äänin 4-1 päättelemme, ettei meillä ole laskupäätä. Yhdistys huutelee ohikulkevalle sedälle hölmöyksiä, puheenjohtaja palaa ja päättää kokouksen olevan huonoin kokous johon hän on koskaan osallistunut. Päätöstä kannatetaan.

2 kommenttia:

Akefalos kirjoitti...

Hitsi vieköön. Kuinka lystiä järjestötoiminta onkaan.

Ugus kirjoitti...

Se voi parhaimmillaan olla.