5.6.06

Rhubarb thickened fruit juice

Tuossa jokin aika sitten kyselin millainen kuva minusta blogin perusteella muodostuu, eikä siinä mitään. Eikä siinäkään että vain kolme vastasi, kiitos rohkeudesta heille. Vastaukset olivat sen luontoisia, että en ole kyennyt niitä aasinsilloille kapuamatta käsittelemään, joten ne ovat jääneet unohduksiin kuin lapsuuden onnelliset hetket. Muutamia kiinnostavia havaintoja toki tehtiin. Mea sai minut vain hämilleni (ja on tuotettava pettymys; lämpimän ja pitkän sijasta olen kylmä ja lyhyt), Sointu osui varmaankin aika oikeaan siinä että kuljen omia teitäni, joskus itseäkin rasittavan omia, Janin mainitsema kaksijakoisuus herätti kiinnostavaa pohdintaa, joskin oman pään sisällä eläjä minä nyt ainakin ihan satavarmuudella olen. Niin ja tuo sukupuolinen ambivalenssi oli myös kiintoisa heitto. Ehkä tällä tarkoitetaan sitä, että olen perin juurin kyllästynyt kliseisiin ja näköjään ikuisesti ylläpidettyihin perinteisiin sukupuolikäsityksiin joita internetissä vielä lietsoen kärjistävät kaikenlaiset häiriintyneet panuttajat. Ehkä sitäkin suurempi punainen vaate minulle on uskonnollinen tyrkytys (kas tässä se aasinsilta), jota jälleen on katsottu aiheelliseksi suuntaani suorittaa. Postiluukusta tipahti lappu, jossa kysytään: "Hukutko roskiin?"

Kiitos kysymästä, en huku. Lapussa ilmoitetaan, että ylioppilaskylässä tullaan lähipäivinä soittelemaan asukkaiden ovikelloja ja viemään heidän ilmeisesti röykkiöiksi kertyneet roskavuorensa jäteastialle. Miten kilttiä! Miten ystävällistä toimintaa, eikä siihen liitykään kuin a) oletus siitä, että opiskelijat ovat tarpeeksi saamattomia olemaan viemättä omia roskiaan pois ja b) oletus siitä, että tämän varjolla saa luvan puhua asukkaalle esim. Jeesuksesta. Pienemmällä tekstillä kun lapussa mainitaan että tämä tempaus (miten vihaankaan kyseistä sanaa) on osa kristillistä tapahtumaa... Ei! Ei! Menkää pois! Miten tyhminä meitä pidetään? Tulee samanlainen olo kuin ruotsinkielisellä ruokakaupassa Suomessa, uskoisin, kun hän näkee pestopurkin kyljessä isolla painetun PESTO-tekstin alla pienemmän tekstin Pesto. Eli onko oletus että jos ruotsinkielinen näkisi purkin jossa lukee vain kerran PESTO, hän ei ymmärtäisi mitä purkissa on? Hur dum tycker ni att jag är?

Minä osaan viedä omat roskani ja, mikä parasta, ilman että minun tarvitsee puhua toimituksen yhteydessä kenenkään kanssa henkisen pelastukseni tilasta ja siihen liittyvistä välttämättömistä syistä liittyä jäseneksi ties mihin. Sitä paitsi tämä lappunen oli aivan onnettoman nössö. Missä on kristinuskon tuli ja tappura? Vielä keväällä sentään sain postiluukkuni kautta tietää joutuvani helvettiin ja tuhoon, siinä oli särmää. Nämä vain järjestävät jotain nuorisotelttatapahtumia, joissa esiintyy Ruudolf, "Doupeimmat Jumala seivaa", kuten hänen hittialbuminsa otsikko kuuluu; minä lisäisin siihen vielä: "Mutta ei niitä jotka raiskaavat äidinkieltään". Tervemenoa.

Ai niin, miksi tuollainen otsikko? Ei muuten, mutta oman maan raparperisato on ollut niin runsas, että piirakan jälkeen valmistimme vielä kiisselinkin kyseisestä viherkasvista. Va gott! Lehdetkin ovat sellaisia, että niillä tyrmäisi kissan. Ja uutta pukkaa.5 kommenttia:

exme kirjoitti...

meidän asuntomme ovessa on iso lappu: "ei uskonnollista propagandaa!" tästä huolimatta toisinaan putoaa Kirkkosanomat luukusta (mutta ei se vielä mitään).

eilen soi ovikello. sunnuntai-iltana ehdottomaan kotirauha-aikaan. oven avattuamme nainen rappukäytävässä totesi: "teillä on tuossa ovessa tuollainen lappu, mutta siitä huolimatta uskalsin soittaa ovikelloa! meillä on tällainen uskonnollinen ihana tilaisuus ensi viikonloppuna..."

totisesti, teki mieli sanoa: "ah! teillä on siis ihaniakin tilaisuuksia! onneksi soitit ovikelloa, sillä tuosta lapusta huolimatta meillä suhtaudutaan tosi positiivisesti ihaniin uskonnollisiin tilaisuuksiin!"

Ugus kirjoitti...

Tuosta kohtauksesta saisi oivallisen blogikirjoituksen. Eiku hetkinen...

Sointu kirjoitti...

Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin se, että joku sanoo, mitä minun hänen mielestään on tehtävä. Harvat poikkeukset hyväksyttäköön. Pidän itseäni suhteellisen avarakatseisena ihmisenä, mutta käännyttäjiä kohtaan minulta ei juuri sympatiaa heru. Äärimmäisen epäkunnioittavaa. Miksi minun pitäisi olla suvaitsevainen ja avarakatseinen, jos he eivät vastaavasti sitä ole minua kohtaan?

Panu kirjoitti...

kaikenlaiset häiriintyneet panuttajat

Passaahan sitä pojun isotella ja solvata, mutta meikälle maksetaan nykyisin riihikuivaa bloggaamisesta. Money talks, bullshit walks. Kapitalismi, tämä maailman paras talousjärjestys.

Olen tietysti imarreltu siitä, että hallitsen ihmisten tietoisuutta poissaollessanikin. Siitähän suurmiehen tunnistaa. :D

Ugus kirjoitti...

Älä hermostu Panu, minulla meni vain näin kauan keksiä vastaheitto sinun viimekesäiselle "ugustelija"-määritelmällesi. Niin, passaahan sitä solvata...

Meikäläinen pitää undergroundista enemmän, mutta on silti hyvä että pääsit hommiin. Viksu miäs sää olet. Asiat täällä tappelee eikä ihmiset.