14.7.04

Mielenkohennus, eli "Fits like a glove"

Kun tässä päivänä muutamana on ollut mielessä että elämästä ehkä sittenkin vielä joskus tulevaisuudessa tulee jopa ihan elämisen arvoinen kokemus, niin onhan sitä tietenkin pakostakin alkanut miettiä sellaisia asioita kuin että lieneekö syy kesässä, vai onko oikeasti jokin perustavanlaatuinen muutos aivokuoren sisäosiin pesiytynyt. Muutos kun kuitenkin on jokaisen kohdalla tosiasia. Mikään tila ei ole milloinkaan pysyvä, joskus tuntuu että vähiten ne, jotka sellaiselta kiinteimmin näyttävät. Elämästä tulee toisenlainen käänteessä, jonka miettiminen ei jätä rauhaan, paitsi jos jättää sen rauhaan. Elämä on enimmäkseen hyvä asia. Sen minä sain tänä aamuna hänen silmistään nähdä.

Minulla on menossa henkilökohtainen mielenkohennuskausi. Nurkkiin on kertynyt seittiä, josta tuskin ovat hämähäkit vastuussa. Täällä asuu muunlaisia kulkijoita, ja niiden kuiske on kylmä kuin syys. Seittiä ne kutovat sormiensa päillä, kalpeilla kynsillään punovat jäykkiä rihmoja. Niiden alle helposti jää. Mutta viime yönä näin unta, jossa Tommi Liimatta tarjosi viinaryypyn ja istuin Rasmuksen Laurin kanssa tupakalla, ja kun siinä porukalla keskusteltiin, tulin kertoneeksi asioista joista harvemmin puhun. Herätessäni vankilaa huuhtoi sadevesi; se vei rihmat. Oli hyvä herätä.

Saako mistään kirjoittamastani enää otetta?
Ovatko aikakirjat hyllystäni kadonneet?
Lähtikö Ugus lomalle jättäen sivunsa heikkolahjaisen lomittajan hoiviin?

Kaikkiin kysymyksiin vastataan ajallaan. Suokaa minulle kuitenkin hetki heikkopäisyyttä. Minulla on menossa onnellinen kausi. Viime kerrasta on aivan liian kauan.


Ei kommentteja: