31.12.09

Tietynlaista haipakkaa

On tämä ollut kumma vuosi. Muistan asioita viime tammikuusta tarkasti, lähes mikroskooppisin yksityiskohdin mieleeni painuneita hetkiä, merkityksettömiä etupäässä, tai huonojakin, silti niiden yksityiskohdat palautuvat mieleeni kuin ne olisivat tapahtuneet ei vain vuosi sitten, vaan tänään, äskettäin; kuin ne edelleen tapahtuisivat loputtomana toistona. Keväältä muistan vähemmän. Kesä meni sumussa, syksyi astui ohitseni ja tämä talvi on ollut aina. Lunta on nyt Helsingissä yhtä paljon kuin Turussa viime tammikuussa, eli tarpeeksi haittaamaan jokapäiväistä elämää. Ei silti, ei mieleni erityisemmin tee ulos. Siellä paukkuu, enkä nyt tarkoita pakkasta, ja minä kun en tykkää kovista äänistä. Siksi en käy baareissa enkä nykyään enää kuuntele musiikkia paitsi ehkä kerran kuussa nupit lounaassa. Juuri tämänhetkinen olotilani on minulle kokemuksena uusi: en ole koskaan ennen ollut uudenvuodenaattona itsekseni. Keitin iltakahvit, katsoin yhden jakson kolmoskauden Lostia, olin siirtymässä kirjan pariin kunnes kävi mielessä päivitys tänne. Teen tämän ja sitten. Tuskin ennen puoltayötä kannattaa yrittää nukkua, sen verran pitävät meteliä ulkona. Huomenna taas uusi vuosi, ja jos jotain, se väsyttää. Pitää tiskata ja laittaa ruokaa. Pyykkiä on kasoiksi kertynyt. Muistaakseni joku joskus sanoi elämän olevan ihmisen parasta aikaa. Voi miten väärässä hän olikaan.

2 kommenttia:

exme kirjoitti...

"Siellä paukkuu, enkä nyt tarkoita pakkasta, ja minä kun en tykkää kovista äänistä. Siksi en käy baareissa enkä nykyään enää kuuntele musiikkia paitsi ehkä kerran kuussa nupit lounaassa."

Mietin, onko tämä joku ikään liittyvä juttu (ah, laimea keski-ikä odottaa jo ovella!) vai jotain muuta - en itsekään siedä musiikkia, baareja tai paukuttelua nykyään lähes yhtään. Tosin en ole koskaan sietänyt esim. posliinilautasen kaapimista lusikalla, radion kuuntelua autossa (auton matalat äänet yhdistettynä musiikkiin sopisi kidutukseksi) tai telkkaria niin kovalla, että puhujien äänensävyt edes eroaisivat toisistaan...

Mihin pyrin?

Kai, että hyvää uutta vuotta.

Ugus kirjoitti...

Baarit on kivoja niin kauan kun niissä ei soi musiikki kovalla. Mutta melkein kaikissa soi. En ole ymmärtänyt miksi, enkä ikinä varmaan ymmärrä.

Uusi vuosi on kylmä.