3.1.10

Luo laiskalle asia

Jos Helsingistä pitäisi väkisin joku hyvä asia keksiä, niin kirjakauppoja täällä riittää. Eikä niidenkään joukosta ole tarvis mennä yhtä edemmäs: Akateemisessa kun käy sunnuntaikävelyllä, niin kaksi kirjaa vähintään on mukana pois tullessa. Onpa tullut kaikenlaista ostiskeltua muutenkin; toppatakin hankin, ihan upouuden, vanhaa ei kyllä ole vuosikausiin ollutkaan. Yhtäkkiä huomaan ettei talvella ole pakko palella. Paitsi sisällä, kun asunnossani vetää siihen malliin ettei jääpuikko sulaisi vaikka työntäisi, tuotanoinniin, kainaloon. Lämmitän itseni glögillä, villapaidoilla, vilteillä ja villasukkaplutoonalla. Eikö ne osaa pääkaupungissa rakentaa? Tällä vuokratasolla pitäisi kyllä osata. Piponkin ostin, kun hukkasin edellisen espoolaisen bensa-aseman pihaan. Hukkui se uusikin jo.

Teleoperaattori ilmoitti minun maksaneen heille liikaa rahaa. Samaa sanoi Turun ylioppilaskyläsäätiö kesällä, enkä kumpaakaan tapahtumaa havainnut todeksi vaikka täikammalla tutkin tiliotteet. Kelpaahan tuo hyvitys silti. Sitä voi lisärahalla ihminen tehdä kaikenlaista. Voi vaikka lämpimikseen latkia Käärmeenkielikeittoa. Ei se kallista ole, mutta pikkuisen uudenlaista kuitenkin. Se kun vuosikymmen kuulemma vaihtui ja kaikkea.

4 kommenttia:

Sir W kirjoitti...

Childe Roland to the Dark Tower came(ra)... And was disappointed...

Ugus kirjoitti...

Sir! Onpas hyvä kuulla sinusta! Älä nyt pety siellä, matka on vasta alussa...

Sir W kirjoitti...

Niinpä niin, ka on pyörä. No, ehkäpä Joe Hill keksii joskus jonkun nasevan täydennysosan, "The Lost Writings of the Dark Tower - Return of the Kommala", sanon kiitoksia.

Sir, luulen, että Teille on puhelu viikonloppuna, jos se vaan teitille passaa.

Ugus kirjoitti...

Oi!, sanoisi mäyriäinen. Eli passaahan tuo mitä parhaimmin.