1.2.12

Sedällä kiehahtaa

Sain tuossa päivänä muutamana Googlelta sähköpostia. Tuo joskus pelkkänä hakukoneena toimimiseen tyytynyt välttävä AltaVistan korvike (those were the days!) ilmoitti kaikenlaisista uudistuksista palveluissaan, koska heidän tavoitteenaan on luoda yksi nerokkaan yksinkertainen ja intuitiivinen Google-käyttökokemus. On se kuulkaa hienoa, ettei pikainen sähköpostin tsekkauskaan enää saa olla mikään arkinen suorite, sen on on oltava Google-käyttökokemus! Kyllä siinä taas otsasuoni sykki siihen malliin, että melkein hetkeksi unohtui Facebookin surullisenkuuluisa timeline-uudistus, joka onneksi odottaa jossain varjoissa saapumistaan edelleen; miksei mikään nettisivusto tyydy olemaan vain nettisivusto? Mikä helvetian pakko joka saakuran tietokannasta on tehdä elämää suurempi elämys, orgastinen kokemus, suorastaan autuaaksitekevä elämäntapa? Netti on väline jota käytän. Se ei petkele ole mikään elämää määrittelevä tekijä eikä se sellaiseksi tule vaikka miljoonavoittoja tahkoavat jenkkiyritykset sitä millä nimellä kutsuisivat!

Kele. Ja jenkkifirmoista tuli mieleen: kuinka moni suomalainen tiesi ennen viime syksyä kuka on Steve Jobs? No joku ehkä. Olin minäkin nimen kuullut. Mutta ans olla kun mies kuoli, niin Jeesus ja Gandhi ja äiti Teresa jäivät toiseksi kun ihmiskunnan hyväntekijöitä listattiin. No joo, olihan tämä Jobs sentään suunnittelemassa joitakin länsimaisille laiskanpulskeille kuluttajille (aargh!) suunniteltuja ajantappovehkeitä. Julistakaa se pyhimykseksi! Sain joulun alla kokeilla kaverin iPhonea baarissa, ja olihan se ihan veikeä vehje. Hetken aikaa, siellä baarissa, oli sellainen olo että jospa ostan minäkin tällaisen älypuhelimen kuulkaa! Mutta todellisuus on silti tämä: ei ole tässä kuluneiden kuuden viikon aikana kertaakaan tullut tilannetta että olisin sellaista tarvinnut. Ei kertaakaan! En mihinkään! Sen sijaan kohta kolme vuotta sitten ostamani halpis-Samsung on edelleen mitä riittävin monitoimikone elämässäni: sillä voi tekstata ja soittaa, se korvaa ranne- ja herätyskellot. Ei hyytymistä pakkasella, ei ohjelmistopäivityksiä, ei helposti rikkuvia lasinäyttöjä ja ennen kaikkea se on pieni ja kätevä! Se mahtuu taskuun! On se kempele että kun ensin on viistoista vuotta naurettu vanhoille gsm-puhelimille halkoina, niin nyt samanlaiset massiiviset kapulat ovat hip ja cool. Ketä kiinnostaa mihin luonnonvaroja käytetään, saatava.

En enää ikinä osta uutta kännykkää, ja tämä on lupaus. En enää ikinä ostaisi mitään jos ei täytyisi, mutta välillä on pakko, ja junalauta että pelkkä ruokakaupassakäyntikin on täällä vilun Töölössä varsinainen hermojenkoetin! Olen täällä nyt kaksi vuotta ja risat asunut, ja joka kerta kun käyn ruokakaupassa, Joka. Jumalan. Kerta on kauppa täynnä a: maailman omistavia turkismummoja jotka täyttävät käytävät valitessaan minkälaista sisäfileetä tänään Fifilleen ostaisivat ja b: haisevia örveltäviä pultsareita. That's it. That's Töölö for you!! Kun on sen päivittäisen leipäpakettinsa hyllystä napannut ja kierrellyt pullonpalautuskoneella haisevan Reiskan ohi fyysistä kontaktia ja sisäänhengitystä välttäen, niin eikös kassalla ole viimeisestä lumileopardista pykättyyn turkikseen tälläytynyt rouvashenkilö, joka ostjakinkiveksistä tehdystä kukkarostaan kaivaa sitä puuttuvaa viissenttistä niin kauan, että leipä kasvaa hometta siinä vaiheessa kun olen siitä jotain maksamassa. Ja ans olla kun pääsee kaupasta pois! Kadut on täynnä niitä samoja maailmanomistajia, nyt ehkä aviomieskin mukana (ei miehet sentään kauppaan alennu), ja vieri vieressä mennään lähintä taksitolppaa kohti niin että siinäs yskit ja köhit niiden könkkääjien takana sitten, kun ohittamaankaan ei talvella pääse aurattujen lumivallien ollessa miestä väkevämpiä. PERKEET! Luulin joskus että se on pienten juntahtavien kaupunkien ongelma, että kaduilla mennään jumalasta seuraavina, mutta jos jonkun asian Helsinki on opettanut niin sen, että ei ole. Se on suomalainen ilmiö ja siinä saa vähän vähemmän maailmannapainen kärsiä aina.

Ja kun nyt Suomi tuli puheeksi niin kuka muu on täysin kypsä presidentinvaaleihin? Käsi ylös reippaasti! Noin, löytyyhän sieltä! Vielä vuosi sitten juuri ketään ei kiinnostanut Pekka Haavisto. Kuka se oli, joku ministeri vissiin, ihan sama. No mitenpä onkaan nyt! Kaikki trendikkään tiedostavat wannabe-pressantekijät kampanjoivat Pekan puolesta niin hewletin tiedostavana suunapäänä, että ihan tippa tulee linssiin kun katsoo miten taas viedään pässejä narussa. Niin kun se nyt ei olis ihan santanan sama kuka siellä keulakuvana heiluu! (kunhan se ei ole Väyrynen) On niin ihkun kivaa vähän tukea Pekkaa kun se on niin liberaali ja kaikkee... ja samanlainen poroporvari kuin kaikki muutkin nykyiset oikeistovihreät, äs-tana. Kuvottaa se laumasieluisuus mitä kaikki tiedostavat opiskelijanuoret osoittavat ja kuka niistä edes tietää mitä mieltä se ihkupekka on niistä harvoista asioista, joihin presidentillä jotain sananvaltaa on? Ketä kiinnostaa? Tää on niin persimonista taas.

Pitää käydä pitkäkseen, ihan tässä sydänalasta sieppaa.

6 kommenttia:

exme kirjoitti...

Tämä Suomen kaupungeista junttimaisin on ainakin yhä vähän kellonaikaan sidottu junttiudessaan. Kun tänään erehdyin Prismaan klo 11 (junttiaika), edes viiden metrin levyisille käytäville ei mahtunut, kun oli juuri noita tönöttäjiä liikenteessä. Mutta sitten toisiin aikoihin kaupassakäynti sujuu kuin unelma. Niin että ehkä teillä siellä on vain liikaa ihmisiä, ja tönötys jakaantuu siksi tasaisesti vuorokauden jokaiseen tuntiin?

Anonyymi kirjoitti...

Mahtavaa! Sää olet Töölöön mielensäpahoittaja oikeen. Kiitos.
Isäntä-Nuutinen

Liisu kirjoitti...

Tuolta Unkuri-blogista sain vihjeen, että täällä kannattaisi käydä, jos oikein potuttaa.

Ja minua potuttaa nyt oikeesti. Sää (sinä) kirjoitat oikein hauskasti! Tykkäsin. Käynpä varmaan täällä muulloinkin.

Aina, kun maailma alkaa ahdistaa, käyn katsomassa, mitä kuuluu Silmänkääntövankilaan. Jospa kääntyisi silmät nurin ja näkisin punaista mustan sijaan. Se olisi tarkoitus ja tavoite.

PS. MIkä sun blogin osoite on. Liittäisin sen seuraamiini. Yritin sitä metsästää tuolta bloginimes takaa, se vain vilahti näkyvissä, en ennättänyt kopsata. Mulla on vähän omituinen kone. Se tekee kaiken nopeesti, en pysy mukana.

Ugus kirjoitti...

exme, saatat olla oikeassa, en ole tuolta kannalta asiaa koskaan miettinyt. Pitäisi käydä joskus aamuviideltä tuossa 24h-Alepassa testaamassa. No ehkä siellä silloin on jotain muuta ärsyttävää jengiä.

Isäntä, kiva kun poikkesit. Olet täsmäkohdeyleisöä edelleen.

Ja liisu, uusi lukija! Hienoa! Viimeksi varmaan vuonna 2007 moinen eksynyt näille nurkille... Kiitos kun jaksoit kommentoida. Ei minua tosin aina ota päähän. Ei edes joka päivä.

Ai niin, kopsaapa tuosta:

silmankaantovankila.blogspot.com

Ripsa kirjoitti...

Näytät tuossa rakeisessa kuvassa ihan J-P:ltä joskus 70-luvulta. Toisaalta en ole varma kirjoittiko hän ainakaan silloin nuorena.

En minä ole ihan uusi lukija, olen käynyt ennenkin. On hauskaa lukea verbaalijumppaa aamulla, No, keskipäivällä sitten.

Ugus kirjoitti...

Ei ihme että luon mielleyhtymiä 70-lukuun, olen aika 70-lukuinen noin kokonaisuutena. Uusi tai ei, hauska että kommentoit! Saa käydä jatkossakin.