9.5.08

Purnauskis

Nyt on ollut minun mieleiseni blogiviikko kun kaikki ovat bloganneet blogeista ja bloggaamisesta. Enhän minäkään enää aikoihin ole muusta aiheesta Silmikseen todella innostunut vääntämään. Jos näyttää siltä että olen, nekin päivitykset ovat vain piilokäänteisiin kätkettyjä blogianalogioita. (mahtava sana, tuo)

Niin joo, uusi Blogilista.fi aloitti toimintansa olemalla melko buginen ja huono, ja siitä nyt kaikki bloggaavat; kerron tämän siksi että tietääkseni sankahko joukko lukijoistani ei ole kyseisestä palvelusta kuullutkaan... tai ainakaan kiinnostunut. Ääh, deluusioita parahin Ugus! Muista kolmas persoona!

Minäkään en kyllä tykkää uudesta blogilistasta, onhan se sanottava. Toisaalta minua ei häiritse se että blogien päivitykset huomataan joskus jouluna - mikäs kiire tässä on, itse ainakin olen aina pyrkinyt kirjoittamaan mahdollisimman ajattomia tekstejä... Eikä minua haittaa kertakaikkisen oudot statistiikat, jotka väittävät lukijamääriä ja top-listasijoituksia milloin miksikin. Ne ovat totta puhuen paljon hauskempaa seurattavaa kuin vanhat ikävän staattiset tilastoluvut. Minua ei edes häiritse se, että top- ja muut listat ovat kutistuneet tyngiksi entisistään. Kuka niitä muka jaksoi selailla muutenkaan?

Se minua sitten taas kyrsii että koko systeemi meni rumemman ja epäkäytännöllisemmän näköiseksi. Ennen vanhaan kaikki tilaamani blogit mahtuivat näkyviin yhdelle näytölle. Nyt ei toivoakaan; mikä ihme juttu se muutaman hassun sanan näytekatkelma muka on? Turha, vie tilaa ja saa koko listan näyttämään sekavalta. Pois! Myös tilattujen blogien lihavointi / ei-lihavointi on tällä hetkellä totaalisen epäloogista ja estää sen, että yhdellä vilkaisulla näkisi listastaan mitä on jo sinä päivänä lukenut, mitä ei. Tai eihän sitä muutenkaan näe kun ne eivät enää mahdu ruutuun.

No onhan siellä kyllä ollut niitäkin tapauksia, kuten Benrope, (sometimes he feels like screaming, minkä viimein ymmärrän), jotka eivät listalle päivity lainkaan. Se nyt on jo jonkinsortin propleemi kyllä. Mutta silti minulle ongelma#1 on se että blogilistan toimiminen simppelinä ja nopeatoimisena, lähes huomaamattomana portaalina blogien lueskeluun on historiaa. Mitä järkeä listassa on jos se ei listana toimi? En saakuta ala millään googlereaderillä (tms) lueskelemaan; visuaalinen ilme merkkaa jotain. Silmiskin on tarkoitettu tähän tuhkanharmauteensa. Sen lukeminen on kiellettyä muissa ympäristöissä kuin alkuperäisessä.

Olisi kiva saada kuulla jotain konkreettista tietoa siitä, mikä siinä vanhassa blogilistassa ei toiminut. Koska kai tähän uudistukseen joku syykin on. Ei kai nyt kukaan uudistaisi nettisivuja vain uudistamisen vuoksi?

Eihän?

4 kommenttia:

exme kirjoitti...

minua ärsyttää ihan yli kaiken juuri tuollainen uusiminen vain uusimisen vuoksi! se on internetin suurin vitsaus!

eivät kai ihmiset ole oikeasti niin tyhmiä, että lopettaisivat esim. toimivan sähköpostin tai blogilistan käyttämisen vain siksi, että kyllästyvät sen samana pysyneeseen toimivuuteen ja ulkoasuun? en minä ainakaan lopettaisi.

mutta nykyään pitää henki kurkussa odottaa koko ajan, milloin mikäkin jatkuvasssa käytössä oleva ohjelma muutetaan toimimattomaksi (kuten gmail teki tässä joku aika sitten; onneksi kuitenkin löysin sieltä vielä linkin vanhaan versioon, joka toimii).

blogilistaa on kohdannut sama sairaus. vanha lista oli toimiva ja askeettinen - siksi kai se tuomittiin niin tylsäksi, että siitä piti päästä eroon ja vähän äkkiä. mainitsemasi (ja mm. minunkin suuresti arvostamani) huomaamattomuus blogienlukuportaalina lieni myös syynä. kuka nyt huomaamaton haluaa olla, kun voi samalla vaivalla olla vänkä, vilkkuva, muuntuva, ylimääräisiä ja tökkiviä ominaisuuksia silmille puskeva ja kaiken lisäksi vielä toimimaton, mikä kerää huomattavan määrän mainetta lyhyessä ajassa?

Ugus kirjoitti...

Hyviä pointteja! Lisäyksenä vielä on sanottava että jo nyt on kadonnut halu käyttää blogilistaa. Vuosikaudet se oli aina auki silloin kun nettikin, vaan nyt ei enää. Hyvin hoidettu uudistus.

Jani kirjoitti...

En muista miten tuo Google Readerissa oli, mutta ainakaan Netvibes ei pakota lukemaan merkintöjä sen puitteissa ja ulkoasulla: päivityksen otsikkoa keskinapilla klikaten se avautuu uudessa välilehdessä ihan niin kuin Blogilistaltakin (muistaakseni). Mikäli vastustat kolminappisia hiiriäkin modernina hömpötyksenä, oikean napin valikosta löytyvä "Avaa uudessa välilehdessä" toimii myös niin.

Juuri siten ainakin minä ruukaan päivitykset useimmiten lukeakin. Itse asiassa se oli vain ihan vastikään kun tajusin, että niitä otsikoita voi klikata myös vasemmalla hiirennapilla, jolloin ne avautuvat siellä Netvibesin näkymässä, ja siis ilman blogin ulkoasua.

Ugus kirjoitti...

Kiitos tiedosta. Luulen että kokeilenkin jotain tuollaista lukijaa, blogilistauudistus syö mielenkiintoa. On aika kokeilla uutta.

Hiiri? Mikä sellainen on? Minun läppärissäni on vaa tällainen kosketuspädi...