14.3.07

Väsyttää

Ennen kuin tutustuin internetin ihmeelliseen maailmaan, olin siinä uskossa että elämme 2000-lukua ja sellaiset asiat kuin kivikautiset sukupuoliroolit ja ennakkoluulot olisivat taaksejäänyttä elämää. Sain ikäväkseni huomata olevani armottoman väärässä. Juuri netissä tuntuvat riehuvan ne sekopäisimmät riehujat, yksisilmäisimmät agitaattorit ja vanhoillisimmat lietsojat. Sellaisesta masentuu. Olen toistuvasti luvannut itselleni etten osallistu mihinkään sukupuoliaiheiseen keskusteluun verkossa enää koskaan. Se väsyttää minua. Mutta kuitenkin, Tylsyyden multihuipennuksen kommenttipalstalla lähti taas joillakin (ei Lordilla itsellään siis) mopo käsistä. On jotenkin surkuhupaisaa, miten jotkut miehet tuntevat valta-asemansa uhatuksi sellaisenkin asian kuin yliopiston oppiaineen tiimoilta. Naistutkimus herättää joissakin punaista raivoa. Minua osallisena hävettäisi sellainen vaahtoaminen mitä tästäkin asiasta on verkossa käyty. Naistutkimus ei ole mikään terroristiryhmä, ei salaliitto, ei puolue, se ei aja mitään kumouksellista agendaa. Se on oppiaine yliopistossa. Kai sitäkin vastaan saa pyhää sotaa käydä jos sellaisen tarpeelliseksi näkee. Lähinnä siinä kuitenkin tekee itsestään tyhmän. Se, että yhteiskunnan sukupuoliroolien vääristyneisyys tuodaan esiin, on joillekin miehille sama kuin heitä itseään uhattaisiin kastraatiolla. Eikä sellaista saa tosimiehelle edes leikillään sanoa.

En suinkaan väitä etteikö kiihkoilijoita löytyisi puolin ja toisin. Minun on vaan niin paljon vaikeampi ymmärtää sitä, että perusrakenteeltaan vieläkin erittäin patriarkaalisessa yhteiskunnassa jotkut miehet katsovat oikeudekseen vinkua sitä että juuri tämä pienimpiinkin yksityiskohtiin pesitytynyt miehisyys kyseenalaistetaan.

Ei jaksa.

4 kommenttia:

Cordelia kirjoitti...

Jeez. Iski ihan kamala ahdistus, kun luki tollasia misogynistisiä kommentteja. Ei ihme, jos naisilta ei irtoa. Normaalisti toi ois todella ilkeästi sanottu, mutta just nyt multa ei irtoa sydämen lämpöä ja tuoretta pullaa, sori.

Ugus kirjoitti...

Ahdistuksen takia yritän itsekin välttää aihetta. Kun se on yleensä niin että jos yrittää osoittaa maailmassa pesivää yksisilmäisyyttä, saa vain paskaa niskaansa paljon.

Akefalos kirjoitti...

Kovin tuttu ilmiö. Mielipiteet tosiaan on kuin persereikiä, jokainen tarvitsee omansa.

Huojentavaa asiassa on se, että minun ei tarvitse perustella kenellekään naistutkimuksen olemassaolon oikeutusta, eikä edes lukea noita kommentteja joihin linkkasit.

Ikävämpää taas on se, että kun näihin kyrvän ajatuksellisiin riemuvoittoihin törmää riittävän usein, oma altruismi kokee kolauksen: tällaisten idioottien takiako tässä pyrkii edistämään ihmisarvoisempaa maailmaa? Olisiko sittenkin parempi keskittyä massin kasaamiseen. Citymaasturissa riittäisi maavaraa tuollaistenkin ihmisten ylittämiseen.

Ugus kirjoitti...

Ah, osuit vallan oikeaan siinä, mikä on maailmanpelastamisessa ongelmallisinta: suuri osa ihmisistä ei piittaa paskaakaan siitä, että on olemassa epäkohtia kunhan heillä itsellään menee suht hyvin.