25.10.05

Karsee näre
eli "Näin taivaalla tulisen pallon"
(tai "Ei ristivalossa, tomppeli!")

Pitäisiköhän minunkin kirjoittaa jotain Tarja Turusesta, nyt kun Nightwish sellaisena kuin me sen olemme oppineet tuntemaan on tullut tiensä päähän? Kaksi päivää iltapäivälehtien lööppien pääaiheena ei välttämättä vielä riitä. Ehkä näemme huomenna uuden käänteen. Tietenkään en halua antaa vaikutelmaa, että pitäisin tapausta merkityksettömänä. Kasvottomien massakuolemien rinnalle tarvitaan myös henkilötason uutisia, ne koskettavat mutavyöryihin turtunutta kansalaista. Ehkä ne saavat hänet peräti ostamaan lehden. Ja ehkä lehden kautta sitten löytyy aiheita, jotka vievät kansalaisen syvemmälle kohti tiedostavaa maailmankuvaa. En minä usko itsekään tähän, mutta kaivoin silti levyhyllystä (Amorphisin ja Ismo Alangon välistä) ainoan omistamani Nightwishin levyn ja nyt se soi. Hyvin soikin. Kyllä minä tästä olen aina ihan tykkäämistasolla nauttinut ja tähän heittoon on hienoisesti virnistäen todettava, että heikoimmillankin Nightwish on kyllä vastannut ainakin kolmea Hurriganesia. Ellei enempää. Sitäpaitsi sympatiseeraan Tuomas Holopaista. Hän on lähes päivälleen saman ikäinen kuin minä. Me joulukuun lopulla 1976 syntyneet olemme tunnetusti mukavaa joukkoa. Lisäksi me tiedämme maailmasta salaisuuden.

Väittävät, että tänään on käsketty lähtemään johonkin linkitysmeemiin. Minä en koskaan tee mitä käsketään, joten se siitä. Sen sijaan teen jotain tavoilleni poikkeuksellista, ja esittelen "päivän hauskan linkin". (pliis älkää viitsikö seuloa arkistojani etsien todisteita siitä, ettei tämä todellisuudessa ole lainkaan tapojeni vastaista) Kukapa voisikaan olla herkistymättä tämän äärellä? Löytyykö sammakko, se jää hieman epäselväksi, mutta joka tapauksessa him name is hopkin green frog.

4 kommenttia:

Jani kirjoitti...

Joka haluaapi säilyttää tuon sydäntäsärkevän ensivaikutelman, jonka Hopkin green frog aiheuttaa, älköön lukeko Mike Whybarkin salapoliisikertomusta Hopkin Explained (via MetaFilter, via TSOB, via omat muistiinpanoni).

Ugus kirjoitti...

No perhana, johan minä tiesin jossain tuon nähneeni jo kauan sitten... Marginaalissa tietty, missäpä muualla.

Totta puhuen tuo salapoliisikertomus vain lisää tarinan sydäntäsärkevyyttä, vieden sen jollekin aivan uudelle tasolle. Nämä ovat perin outoja ilmiöitä nämä nettibuumit.

Carmabal kirjoitti...

On muuten upea kuva sulla tossa! Itse mietin kokoajan miten saisin jonku paremman kuvan kuin tuon, mikä mulla tossa on...

Ugus kirjoitti...

Jep, hyvä kuva se on. Tai oli, koska vaihtui jo toiseen. Uusia kuvia kaipaat? Asiaan voin palata jahka taas niille leveyksille saan itseni raahattua...