22.1.14

23 / 40 / 9

Olen niin monelle maininnut tälle vuodelle kaavailemistani suurista suunnitelmista, että häpeä tulee olemaan valtava sitten kun en taaskaan saa aikaan mitään. Mutta ei se mitään, olen tottunut häpeään. Se turruttaa mukavasti tiellä kohti uusia pettymyksiä.

Joku kertoi että nyt on menossa "Luovu joka päivä yhdestä tavarasta" -vuosi. En sitten jaksa näitä tyytyväisenpullean hyvinvointiyhteiskunnan tempausprojekteja. Maalaisjärkeä saa käyttää. Liiasta tavarasta luopumiseen ei nähdäkseni tarvita kampanjoita, puhumattakaan että mitään korneja dokumenttielokuvia varastoon viedystä omaisuudesta. Onko liikaa kamaa? No luovu siitä! Minulla ei ole. Olen tänä vuonnakin ostanut jo kaikenlaista mukavaa, kirjoja lähinnä mutta muutakin pitäisi. Ainahan sitä asioita tarvitsee. Enkä minä turhaa hamstraa; siltikään, vaikka eilen huomasin, että minulla on edelleen tallessa kaikki koskaan omistamani kännykät, siis vuodesta 1998 lähtien. Niitä on kuusi, nykyinen mukaan lukien. Mihin ne voisi pistää? Roskiin vai? (toimimattoman pöytäkoneen monitorin kyllä aikoinaan kippasinkin jäteastiaan, kännykät vielä kulkevat muuttokuormassa, mutta joku raja...) Ja läppäreitä on kolme. Ja takkeja yllättävän monta kun ottaa huomioon että kahta käytän. Ja makuupussi, viimeksi käytetty kymmenisen vuotta sitten. Valtava säkillinen verhoja. Pelkästään epämääräistä paperitavaraa vähintään viisi pahvilaatikollista. No niin. Joo.

Okei, voisin luopua yhdestä kiposta. Se on hölmön näköinen.

3 kommenttia:

Jani kirjoitti...

kierratakannykka.fi

(Tämä sulkeistus tähän vain, jotta en näyttäisi ihan täysin spämiltä.)

Ugus kirjoitti...

Hmm, viiden vanhan kännykkäni yhteenlaskettu arvo jos tuonne lähettäisin: 2,30 euroa. (no kahta vanhinta sivusto ei tuntenut, mutta vahva veikkaus on etteivät kovin kuumaa hottia ole, elleivät antiikkia sitten...) Toisaalta tyhjenisi yksi lipaston laatikko. Pitääpä harkita!

Nimetön kirjoitti...

Jaksaa aina hämmästyttää, että jollain logiikalla itselle (tällä hetkellä) turhan tavaran toimittaminen kaatopaikalle ja uuden ostaminen sitten taas kun sellaista tarvitsee, on jotenkin ekologista. (Joo joo, on kierrätyskeskuksia, mutta eivät ne ota vastaan mitä tahansa.)

Paljolti kyllä se, mikä kertyy, on sellaista, mille ei ole olemassa mitään kierrätysmahdollisuuksia.

exme