2.8.12

Pässin pää

Kyllästyin eilen totisesti tähän Bloggerin törppöilevään uuteen editoriulkoasuun, ja myönnän oitis, etteivät nämä kulissientakaiset ongelmat tietenkään saisi heijastua varsinaiseen tekstisisältöön, mutta valitetaan nyt kun kerrankin on aihetta siihen. Lähdin haeskelemaan Silmänkääntövankilalle uutta kotia. Wordpressillä olen kaikenlaista väkertänyt jo ennenkin, joten se tuntui vaihtoehtona loogisimmalta, joskin mieli teki kyllä jotain uuttakin kokeilla. Olin jo joskus keväällä ihaillut muutamia Tumblr-pohjalla tehtyjä blogeja, ja kun muistiani tähän suuntaan virkistettiin eilen Facebook-fanisivullani (Joko liityit jäseneksi? Joka tuhannes saa ilmaisen t-paidan!), päätin ottaa pyörää sarvista ja kokeilla. Vietin illan Tumblrin kanssa väsäillen, ja vasta kun blogipohja miellytti silmää, luin helppisivustoltaan, ettei heidän blogeissaan voi harrastaa kommentointia. Kas siinäpä taas harvinaisen nerokas ratkaisu näinä sosiaalisen median voittokulun päivinä. No, minä luovutin ja palasin Wordpressiin, ja kyseessä on vielä ihan puhdas beta-versio, mutta katsokaapa: tältä voisi näyttää mahdollinen Silmiksen uusi tuleminen. Jos pohja näyttää tutulta, siellä sijaitsi pari vuotta sitten Käärmeenkielikeitto, nyt datalimboon viskattu. Siinä tapauksessa että tosissani tuonne muutan (ilmoitan kyllä täällä jos nyt näin sattuu käymään), säätänen ulkoasua uniikimpaan suuntaan; vaan askel on kuitenkin sitä luokkaa iso, että saa nähdä. Jollain tavalla tuo Wordpress on hieman liian... no, samanlainen kuin Blogger. Ehdin innostua Tumblrin helposta kuvabloggailusta ja muutenkin nopean minibloggailun mahdollistavasta timmistä ulkoasusta, totta totisesti olin jo eilisiltana kutkuttavan uudelleenkäynnistämistunteen kourissa. Nyt tuo Wordpress ei jotenkin vakuuta. Jotain muuta pitäisi keksiä, mitä? Mikä pelastaisi kehäraakin?

6 kommenttia:

Jani Uusitalo kirjoitti...

Olisin kommentoinut het tuonne, mutta olitkin, ruoja, sulkenut kommentoinnin sieltä. Mutta siis omistan tuollaisen Samsung E1080:n, mikäli siihen viittasit parin kympin puhelimella, ja se on kyllä aivan perusvarma peli, juuri sellainen että "vain puhelimen" haluavan kuvittelisin olevan tyytyväinen. Tekstiviestitoiminto siinä tosin on ja vähän jotain muutakin enemmän kuin puhelin. Minulla se toimittaa tällä erää herätyskellon virkaa, kun toista SIM-korttia ei enää ole.

Maksoin siitä kympin. DNA-kaupan sisäänheittotarjous. Liittymän torppasin kätevästi maksuhäiriöllä.

Ugus kirjoitti...

Juu, olen silloin aikanaan Käärmeenkielikeittoa kirjoittaessani sulkenut kommentit tuosta nyt demottamastani blogipohjasta, enkä kirveelläkään löytänyt eilen Wordpressin tuhansista eri valikoista kohtaa mistä ne saisi takaisin auki (ruksi kohtaan "Allow comments on new articles" ei ainakaan vielä riittänyt) joten luovutin, taas. Taitaa Ugus-ukko jäädä olosuhteiden pakosta tänne Bloggeriin sitten kumminkin.

Sattuma sinänsä, että minua muistutettiin eilen Verkkokaupan olemassaolosta, ja heidän sivuiltaan sitten selasin tuon saman Samsungin. Maksaa parikymppiä nykyisin, varsin ok hinta, ja ilman kytkykauppoja. Pitää poiketa Jätkäsaaressa kunhan tästä kerkenee.

Ugus kirjoitti...

Oho, olinkin tuon Verkkokaupan jo näköjään Wordpressissä maininnut. No, ken vanhaksi elää, itseään toistaa ja niin edespäin...

Jani Uusitalo kirjoitti...

WordPress antaa säätää kommentoitavuuden postauskohtaisesti, eli jos julkaisit tuon ennen kuin olit ruksannut mainitsemasi valikkokohdan, siinä julkaistussa on vielä vanhan asetuksen myötä kommentointi suljettu (tuon yleisasetuksen muuttaminen ei vaikuta vanhojen postausten kommentoitavuuteen). Postausten muokkausnäkymässä, ylälaidassa on (suomenkielisessä wp.comissa) "Näyttöasetukset"-namiska, jolla saa muokkauskilkkeitä piiloon ja näkyviin. Yksi niistä on "Keskustelu", jolla sen postauskohtaisen kommentoitavuusasetuksen ("Salli kommentointi") saa näkyviin, jollei se jo ole.

exme kirjoitti...

Pidän Bloggerin vanhoissa blogeissa siitä, että teksti on julmetun isoa. Kaikki WP:ssä kirjoitettu vaikuttaa niin pieneltä, että ellei zoomaile näyttöä, saa tihrustaa. (Yritän olla ergonominen & pysyä kaukana näytöstä.) Toisaalta tykkään itse kirjoittaa WP:llä.

Ugus kirjoitti...

Jani, kiitos neuvoista, olin itse jo tuon valikon alta räplännyt kohtaa "Comments" (vierastan suomenkielisiä nettisivuja), en ollut mieltänyt että kommenttiasetukset löytyvätkin kohdasta "Discussion".

exme, olen samaa mieltä vanhoista Blogger-pohjista. Nykyään kaikki on niin julmetun pientä! Eikä kyse ole siitä etteikö tekstiä näkisi, nuo vanhat ovat vaan jollain romuluisella tavalla sympaattisia. Ja WP on kyllä miellyttävä pohja kirjoittaa, mutta säädöt ja asetukset on aivan liian monen valikon ja alavalikon taakse kätketty. Saa nähdä mitä teen. Oli hetkellinen paikanvaihtohuuma, mutta se meni jo ohi.