5.3.12

K(im)urantti

Kävelen pitkiä matkoja, välillä lenkkeilen sauvoineni, odotan kevättä. Kyllä se vielä tulee, jaksan uskoa siihen kuin idiootti. Että elämässä joskus koittaa se onnellinen lämmin kausi, jolloin kaikkea uutta ja kaunista hirveästi tulee kuin tyhjästä. Silti toisinaan pitää nousta bussiin; ja tänä aamuna kuljettaja katsoi asiakseen kiukkuiseen sävyyn komentaa kyytiin nousevia matkustajia tervehtimään häntä. "Herätkää ihmiset!", tuo asialleen omistautunut kansalainen huusi vailla hymyn häivää. Oli vähällä etten kilahtanut. Muistin taas miksi vihaan julkista liikennettä; mikä hän oli komentamaan muita, mikä herra ja ylhäisyys hän oli muiden tervehtiä? Sieppasi. Tuijotin bussin ikkunasta ulos ja kevättalvinen lumisuus muuttui verenkirjavaksi tulikiveksi silmissäni. Itseään muita tärkeämmäksi tekevät ihmiset saavat minut nykyään hyvin helposti raiteiltani. He herättävät ensin raivonsekaista inhoa, sitten, lauhduttuani, myötähäpeistä sääliä, lopulta unohdan heidän olemassaolonsa. He onnettomat ovat mitättömyytensä niin kitkeröittämiä, etteivät pysy enää karsinassaan. Poloiset turhakkeet.

Tyynnyinhän sitten lopulta. Päivä oli kaunis, ajattelin miten pienet sinitiaiset kohta loikkelehtivat sympaattisesti aroniapensaiden oksilla. Kenties ensi kesäkään ei ole kaukana. Ei kalentereitse ainakaan, vaikka jotenkin nämä viime talvet ovat olleet niin loputtomia, niin kerrassaan loputtomia, ja olen juonut paljon kahvia, olen hivenen piirtänyt, mutta kamera on kyllä lähinnä ikkunalaudalla nököttänyt. Ei talvi houkuta kuvaamaan. Talvi kun ei erityisemmin houkuta sohvalta nousemaan, jos nyt totta puhutaan, vaikka kuten alussa mainitsin: kevät saa ihmisen liikkeelle. Ja kissan, minkä on öisin saanut totisesti huomata.

Radiossa oli taannoin Petteri Järvisen haastattelu. Kun olin selvinnyt shokista että Järvinen on edelleen jonkun mielestä relevantti kommentaattori, jäin kuuntelemaan. Puhuttiin tietoturvasta. "Meistä jokainen hakee useita kertoja päivässä asioita Googlella", yleisti Järvinen. Ketkä me?, jäin miettimään, koska itse käytän hakukonetta ehkä kerran kuussa. Jos tämä oli kansalaisyleistys, olisi kiva tietää mitä ihmiset noin ahkerasti Googlella hakevat. Ihan totisesti, mitä? Käänsin Google-asetuksista tuossa viime viikolla hakuhistoriani tallennuksen pois päältä, ja sieltähän se hakumääränikin tosiaan selvisi: olin vuoden 2012 kahden ensimmäisen kuukauden aikana käyttänyt Googlea kahdesti. Mitä ihmiset hakevat sieltä useita kertoja päivässä? En kerta kaikkiaan keksisi mitään mitä hakea.

Paitsi tänään menin Kamppiin levyostoksille, ja levykaupan varastontyhjennysmyynnistä hain ne kaksi Nick Caven levyä, jotka vielä omasta hyllystä puuttuivat. Kokoelmani on täten täydellinen.

6 kommenttia:

exme kirjoitti...

Katsos kun ihmiset eivät käytä nettiselainta netin selailuun vaan he käyttävät Googlea. Tavallisimmat hakusanat ovat Facebook ja Youtube, jokuset hakevat Googlenkin Googlella. Sen sijaan, että kirjoittaisivat sen osoitepalkkiin (tai siis kirjoittasivat ensimmäisen kirjaimen, josta selain jo ennustaisi, mitä haetaan). Siksi ihmiset hakevat Googlella sen sata asiaa päivässä. Ne samat asiat joka päivä.

Ugus kirjoitti...

Haa, sehän kyllä selittää. Paitsi sen, miksi guru-Järvinen puhui "meistä", koska ei varmaan itse tee niin. Tosin voi olla ettei tuota sanamuotoa käyttänytkään, koska muistinvaraisesti häntä siteerasin viikkojen takaa.

Ugus kirjoitti...

Tuostapa muuten palautuikin mieleeni parin vuoden takainen tapaus, jossa bloggaaja oli kirjoittanut päivityksen Facebookin sisäänkirjautumisesta... ja blogin kommenttiloota täyttyi sanoilla "facebook login" sinne hakeutuneista ihmisistä, jotka suuttuivat, kun yrittivät sieltä blogista sitten kirjautua Faceen eivätkä päässeet.

Tämä siis.

Anonyymi kirjoitti...

Vau! Mahtavia kommentteja!

Mikä taas todistaa, että suuri osa netinkäyttäjistä ei tiedä, mikä internet edes on...

Anonyymi kirjoitti...

Äh, tuo Anonyymi olen minä, exme.

Minä, exme!

Ugus kirjoitti...

Johan ihmettelinkin että kuka anonyymi täällä huutelee noin tuttavalliseen sävyyn...

Voisi toki toivoa, että kahdessa vuodessa netinkäyttäjien netintaju olisi parantunut, mutta jotenkin en usko siiihen.