17.2.07

Turkuuks tuijotat?

Onhan tämä kaunis kaupunki, mutta moni asia täällä on silti päin helvettiä ja vaikka joskus olenkin miettinyt tänne hyvin kotiutuneeni, on viime aikoina alkanut tuntua siltä ettei välttämättä olisi huono ajatus asua joskus jossain muuallakin. Enkä edes tarkkaan tiedä mistä on kyse tällä kertaa, ehkä liian moni pieni asia on alkanut kertyä painolastiksi hartialihaksille ja kiristää otetta hermokimpuista. Sanoiko joku sanan "toriparkki"? Vihloo aivoon.

Täällä mättää jokin. Katsokaa nyt esimerkiksi Turun sanomien blogeja. Ai ettekö tienneet että Turkkarillakin on blogeja? En tiennyt minäkään ennen kuin Marimba (mihin se luvattu comeback-blogimerkintä jäi?) vinkkasi. Ja on siihen syynsä ettei noita ole juuri huomioitu; kun yhdeksästä blogista viisi käsittelee urheilua ja yksi kristillistä julistusta, ollaan niin kaukana mistään edes etäisesti kiinnostavasta että aivosolujen tuntee massoittain kuolevan kun vain avaa tuon blogisivun. Viisi blogia urheilusta? Nauran kuutamoon, pakenen uhkaavaa mielenhäiriötä.

No niin, nyt ei enää satu päähän. Jos ei muuta viime päivinä ole tapahtunut, niin ainakin sain potkittua Siilimyksen taas esiin horroksestaan. Hyvä saavutus, vaikka itse sanon, minkä lisäksi merkitsin iltapuhteena Flickr-kartalle Turussa napsimani kuvat. Ei erityisen kätevää, ei kovin hauskaa, siellä nyt kuitenkin ovat. Vaalikonetulokseni näyttävät tänä vuonna tältä:

MTV3:
1. 83.81% Elina Rantanen, Vihreät De Gröna
2. 83.72% Jukka Kumpuvuori, Vihreät De Gröna
3. 82.67% Sini Terävä, Vihreät De Gröna
4. 82.63% Camilla Kantola, Suomen Kommunistinen Puolue
5. 82.17% Monika Antikainen, Vihreät De Gröna

Yle:
1. Terävä, Sini, Vihr. 88%
2. Muukkonen, Mirka, Vas. 84%
2. Saarinen, Kaisa, Vihr. 84%
4. Lundgren, Pekka, SKP 84%
5. Kantola, Camilla, SKP 84%

Kansalaisjärjestöt:
1. Ilola Mia, SDP 89%
2. Antikainen Monika, Vihr. 84%
3. Wallin Stefan, RKP 84%
4. Eskola Päivi K., PS 84%
5. Karvonen Annika, Vas. 83%Ai niin ja se piti vielä sanoa että Turun murre on kuvottavaa mongerrusta.

20 kommenttia:

Lord Boredom kirjoitti...

Kukkohitsipilli soikoon, mistäs lähtien Flickriin on saanut kartalle tuikattua kuvanottopaikkoja? Nyt tulikin sitten "tärkeää" tekemistä oikeasti tärkeän sijaan...

Ugus kirjoitti...

Sattumalta sen eilen huomasin, voi olla vanhakin ominaisuus. Kivaa väkertämistähän noitten merkkailu on.

Asessori kirjoitti...

Blogien lisäksi Turkkari seuraa Turun kulttuuripääkaupunkihanketta reaaliajassa:
http://www.turunsanomat.fi/kulttuuri/paakaupunki/
Vuoden 2005 jälkeen on tullut jo kaksi artikkelia.

Ja suosittelenpa lukemaan Raimo Vahteran kirjoituksen, sen jälkeen kyllä alkaa varailla junalippuja Tampereen suuntaan (muistakaa lapset Sdp:n puheenjohtajavaalien opetus: pelkät paperit eivät riitä, pitää olla myös munat. Ja ekumeniaa saatana. )Turussa ole tapahtunut mitään sitten 1500-luvun.

Jani kirjoitti...

Aika hassua, että vasta tässä pari päivää sitten pälkähti päähäni, etten poiminut puheestasi mitään Turun murteen tapaistakaan. Tämän luettuani siitä uskaltanen jo onnitellakin.

Vaan mongerrapa tämä minulle tässä tarjolla oleva word verification -sana: unscexz.

Ugus kirjoitti...

Joni,
tuo Vahteran kirjoitus sen mainiosti todistaa: Turku on nurkkakunta. Eikä siitä taida tilanne lähivuosisatoina parantua.

Jani,
enhän minä nyt turkua puhu kun en ole kotoisin täältä päinkään. Tai no, päin, mutta aika kaukaa silti, Pirkanmaalta. Puheeni on letkeä sekoitus poria ja tamperetta.

Anonyymi kirjoitti...

Ah, yhdyn turkuantipatiaan niin täysin. Turun turkulaiset ovat sukurutsaisia nepotisteja. Turussa näkee mitä turkulaiselle tapahtuu kun se kasvaa tynnyrin pohjalla muusta maailmasta erillään. Hallinnossa ja kaikessa kaupungin toiminnassa jyllää korruptio. Ääliöiden päätösaikomukset vedetään takaisin vasta kun Helsingin Sanomat niistä kirjoittaa. Turun turkulaiset ovat vähän huolissaan miltä näyttävät pääkaupungista käsin. Ja perkeleen hyvä niin, koska muuten ääliöpäätökset voisivat toteutua. Hesariin pitäisi saada turkuääliöiden kyyläystoimitus - silloin Turussa voisi syntyä vähän normaalimpaa politiikkaa. Turkulaiset ovat säälittävän kateellista porukkaa - siitäkö johtuu, että ne ovat toistensa klooneja pukeutumista myöten? Käpykylään ei mahdu kuin yksi tyyli kerrallaan. Kaikilla on jakaus samalla puolella päätä.
Turkulainen asuu kernaasti koko elämänsä, hitaasti muumioituen, Turussa, varmuuden vuoksi samalla puolella jokea.
Turusta vie rata onneksi sekä Tampereelle että Helsinkiin. Turkuyliannostuksen jälkeen voi lähteä hengittämään raittiimpaa ilmaa.
Iloista lauantai-iltaa Turkuun, tervehtii, vaihteeksi pääkaupungin kupeesta, Nuutisen isäntä

Ugus kirjoitti...

Isännän avautumiseen ei minulla ole mitään lisättävää, siinä tuli kaikki oleellinen. Hyvin sanottu.

exme kirjoitti...

ah, on niin ihanaa haukkua kotikaupukeja! täällä missä minä asun, julistettiin keskusta juuri Suomen parhaaksi! nyt sitä hehkutetaan lehdissä: ei mitään parannettavaa enää!

saanen huomauttaa, että keskusta on yksi katu (YKSI LYHYT KATU) jonka varrella on ainoastaan kauppoja ja baareja. kauppahalli suljettiin juuri, samoin kuin yksi museo. kävelykadun katukivet ovat syljeskeltyjen purkkamöykkyjen peitossa, kävelykatua hallinnoiva yhteisö kieltää kansalaisjärjestöjä pitämästä mitään kivaa toimintaa keskustassa, teinit istuskelevat kauppojen rappusilla, koska mitään muutakaan tekemistä ei ole. jos tämä on maamme paras keskusta, en tosiaan alua nähdä niitä muita.

(anteeksi, että siirsin puheenaiheen Turusta muutaman sata kilometriä pohjoisempaan...)

... eikä unelmieni Tamperekaan enää ole niin mahtava, kun siellä siirryttiin pormestarimalliin ja tilaaja-tuottajamalliin ja ties mihin hienoihin "malleihin", jotka oikeasti tarkoittavat palvelujen heikentämistä ja kaupunkilaisten verorahojen syytämistä pormestarille apulaisineen. huokaus.

Ugus kirjoitti...

Ei haittaa aiheensiirto, täällä saavat kaikki vapaasti haukkua asuinkaupunkejaan!

Jaakob kirjoitti...

"täällä missä minä asun, julistettiin keskusta juuri Suomen parhaaksi!"

Koska Ugus antoi luvan poikkeamiin, niin otan luvasta hyödyn: Jyväskylän keskusta on Suomen paras juuri siksi, että se on niin pieni. Juuri kun se on päässyt herättämään toiveet, se loppuu. Aina jää kaipaamaan lisää (tai edes jotain). Maailma elää nykyään mielikuvista, miksei siis myös keskustaparhaimmisto. Sitä paitsi Jyväskylässä voi aina sanoa asuvansa keskustan tuntumassa muttei koskaan keskustassa.

Cordelia kirjoitti...

Hei herra, mitä sä vaalikoneilla leikit, kun et kerran äänestäkään? Tunnusta pois, tekis mieli mennä uurnille, mutta periaatteesta et mene vaikka palaisit (älä nyt suutu siellä...).

Olisi hienoa, jos pikku Metsätähdestä tulisi isona kansanedustaja.

Ugus kirjoitti...

En tunnusta! Olenhan minä monesti käyttänyt Hesarin Klassikkokonettakin enkä silti lue kuin hömppää. Yritän vain uskotella olevani parempi kuin olenkaan...

Taitaapa muuten kansanedustuslaitos olla historiaa jo silloin kun iskän prinsessa on siinä iässä.

Anonyymi kirjoitti...

Just näin, komppaan Cordeliaa.
Tollanen mykän puupökkelön mentaliteetti ei ole mistään kotoisin. Viimeistään isänä on otettava yhteiskunnallinen vastuu. Joudut vanhempana väistämättä monien päätösten eteen jatkossakin. Tuskin sinullekaan on yhdentekevää millaisen eduskunnan Suomessa pikku prinsessasi kasvaa. Heitä hiirinaamari metsään, pidä poliittisen luupään imagosi, mutta käy pirulauta edes salaa äänestämässä!
Nuutisen isäntä, moraalinen selkärankainen.

Ugus kirjoitti...

Jaaha, täällä aletaan vetoamaan perheellisen vastuuseen, aina paha kortti äkkiä esiin vedettynä...

Mutta millaista esimerkkiä minä lapselle näyttäisin jos nyt luopuisin periaatteistani? Kaamea ajatus!

Anonyymi kirjoitti...

Päin vastoin ystävä hyvä, sinä ehdit äänestää pitkään ennenkuin olet siinä asiassa hyvänä periaatteellisena esimerkkinä asioista kiinnostuneelle tyttärellesi. Ja vasta joskus pitkän ajan kuluttua hän saa ehkä tietää isänsä olleen nuorempana niin vähän kiinnostunut siitä, millaisessa maailmassa jälkikasvu joutuu elämään, että jätti äänestämättä.
Nuutisen isäntä aina vaan.

Ugus kirjoitti...

No niin, mutta kuten jo aiemminkin sanoin... en koe olevani tarpeeksi perillä asioista antaakseni ääntäni kellekään.

(huomaattehan että minulla on joka vaalien yhteydessä eri peruste olla äänestämättä?)

Asessori kirjoitti...

No hei kato, ei tarviikkaan olla perillä, sitä varten on olemassa sellaisiakin ehdokkaita kuten Frederik, Riitta Väisänen, Kike Elomaa ja Harri "sika-Harri" Ojala. Ainiin, mutta eiväthän ne ole Varsinais-Suomen vaalipiirissä (jonka jälkeen minäkin tajuan, että näissä vaaleissa minun pitäisi äänestää turkulaista. Voihan perrr...ussuomalainen...)

Carmabal kirjoitti...

Minä kehtaan väittäää että Turku tulee kesän jälkeen näyttämään hyvinkin hyvältä paikalta, sillä heti kun ilmat niin suosivat niin Studio Ripper&Shredder tulevat tuottamaan ja syytämään digikamerastaan sellaisia kuvia, jotka paljastavat Kokkolan todellisen luonteen.. Suosittelemme odottamaan hytinä valmiina lihassa..

Carmabal kirjoitti...

Ja MITÄ, siis MITÄ varten on Word Verification??

ksjenahe

mfjdiolue

ldöe

xlije

poerijnd

"sen täytyy olla mystinen kieli, ja sen tarkoitus on aivopestä, mutta mihin? MIHIN??"

Ugus kirjoitti...

Jaaha, sitäpä sitten odottelemaan, tämäpä hieno uutinen...

Word verification estää spämmipostin. Suosittelen sinullekin, asetus löytyy bloggerista osastolta settings -> comments.