28.11.11

Terveisiä Googlelta

Lempiblogini TUOTE katosi verkosta noin kahdeksan vuoden paljon minua aktiivisemman ja laadukkaamman bloggaamisen jälkeen. Ei exmen omasta tahdosta, vaan Googlen, jonka uusi käytäntö on kysyä käyttäjien ikää, ja jos tämän kysymyksen ohitat kerrankin siihen vastaamatta, se on morjes: kaikki Google-tuotteesi katoavat verkosta, et pääse sähköpostiisi, olet laakista paaria. Oli puhdas sattuma, että exme sai tämän kysymyksen ennen minua, ja varoitti siitä. Olisin itsekin ohittanut moisen utelun olankohautuksella. Itse asiassa sain Youtubelta hiljakkoin sähköpostia, jossa kehotettiin tekemään, hmm, jotain, joulukuun kymmenenteen mennessä tai Youtube-tilini poistetaan tuona päivänä. Postista ei selvinnyt mitä. Sanamuoto "complete your signup process" oli kohtuullisen hämärä, enkä Youtuben asetuksissa käydessäni onnistunut selvittämään, mistä siellä oli kyse. No, Juuppari-tili saakin mennä, mutta toki hieman huolettaa se, että kyseessä on Googlen ja siis Bloggerin kanssa sama megakorporaatio nykyisin. Eli jos Silmiksen www joulukuun kymmenennen jälkeen tarjoaa pelkkää virheilmoitusta, en ole tehnyt sitä tarkoituksella.

Että minua risoo tällainen mielivaltaisuus, ja etenkin sen armoton kerrasta poikki -henki. Vielä ei Google tai Blogger ole minulta mitään kysellyt, mutta kai sekin aika koittaa (tai sitten kaikki uudistukset ohittavat minut; en vieläkään ole nähnyt sitä kuuluisaa Facebookin newstickeriä, josta kaikki siellä älisivät pari kuukautta sitten), ja varmaan kämäisyydessäni vahingossa klikkaan jotain väärin. Olen sellainen. Minua harmittaa että TUOTE meni ja katosi, enkä voi kuvitellakaan miten kamalalta se kirjoittajasta tuntuu, etenkin kun sähköpostikin on lukkojen takana. Toivottavasti ongelma ratkeaa, ja kai se mahdollista on; kuulemma tilinsä saa takaisin luottokortilla tai lähettämällä kopion passistaan. No, en omista kumpaistakaan lärpäkettä, joten jos kohdalleni osuu tämä miina niin heikolta näyttää.

Tämä on väärin ja tekee piru vie mieli raivota.

3 kommenttia:

Jani kirjoitti...

Googlen tässä ilmeisesti tekemä virhe on siinä, ettei tuon valinnan seurauksista varoiteta riittävän vakavasti. En ole itse saanut vielä tällaista valintaa eteeni (enkä ehkä saakaan, sillä olen jo YouTuben ikärajoitusten takia siellä ilmoittanut olevani täysi-ikäinen), mutta mikäli siinä ei suurin tulipunaisin kirjaimin kerrota, että menetät kaiken mitä Googlen orjana voi menettää, ja pyydetä vahvistusta kahteen kertaan (joista toinen mieluusti sähköpostitse tai vieläkin mieluummin matkapuhelimitse), sen on pakko olla liian huomaamaton.

Tämä on hyvä muistutus siitä miksi kaupallisiin toimijoihin, edes Googleen ei lopultakaan kannata luottaa. Ei sillä, ettäkö exme sellaista muistutusta olisi kaivannut, mutta ehkä me muut...

Voisin kyllä itsekin vielä blogata tästä varoituksen. Jos jokukaan välttyy sen luettuaan samalta, se on sen arvoista.

Ugus kirjoitti...

Viesteilinkin jo exmelle että kertoisi sinulle tästä, olet ansiokkaasti tämäntapaisia juttuja monesti käsitellyt. En tosiaan itse ole tuota kysymystä nähnyt, mutta kuulemma tämä on käynyt monelle, mistä voi tehdä johtopäätöksiä sen suhteen, miten onnistuneesti homma on Googlella hoidettu.

exme kirjoitti...

Ette kai te luulleet minusta pääsevänne? Keräilen itseäni:

http://tuote.wordpress.com/