25.4.19

Viisi kevään parasta asiaa

Kevättä pukkaa, ja jos nyt ei ihan jätskikiskalle vielä olekaan asiaa, niin rantakivikkoon kumminkin. Vesi oli lämmintä, kivet kovia, meren kautta olin yhteydessä kaikkialle. Ei tarvinnut matkustaa minnekään, eikä koskaan enää tarvitsekaan, toivottavasti.



Oli minulla asiaakin, mutta se unohtui. Sen sijaan laadin tämän hetken kulttuurielämysten top vitosen:

1. Bulgakov
Olen huono lukemaan klassikkoja (kirjallisuudenopinnot traumatisoivat minut niiden suhteen), mutta varsinkin venäläisten kanssa käy silti yleensä niin ettei pety. Vuosi sitten käynnistyneen lukupiirimme tämänhetkinen teos on Saatana saapuu Moskovaan, ja perhana että se on hyvä. Surrealistista satanismia, täysin nyrjähtänyttä huumoria ja kutkuttavan oivallisia hahmoja. Tämä ohittaa jopa Kuolleet sielut, aiemman itänaapurisuosikkini.

2. Jake and Amir
Freakin' Jake and Amir! En ole Youtubesta mitään muuta katsonut viikkokausiin. Bonuksena kaikkien aikojen häiriintynein maitomiehestä kertova biisi. (Aphex Twinin Milkman oli ykkönen ennen kuin kohtasin tämän J&A-remixin) Onpa jampoilla podcastkin.

3. Mad Men
Katselin sarjaa joskus 7-8 vuotta sitten, mutta jäi kesken. Nyt aloitin alusta, ja on kovaa kamaa edelleen vaan. (ja halvalla lähtee Citykäytävän Rosebud-kirjakaupasta: dvd-boksit vitosen per kausi) Hyytävän hyvä sarja.

4. True Crime
Podcast-rintamani on hivenen laajentunut tästä genrestä, mutta ovat rikosjutut silti edelleen sydäntä lähellä. Juuri nyt myös mainio aiheeseen liittyvä kirja luvussa, kun kirjaston uutuushyllystä löytyi Viljakainen & Silvanderin Helvetinkone ja 49 muuta rikosta. Mukavasti vähemmänkin tunnettuja kotimaisia keissejä mukana. Nopealukuinen pikapaloista koostuva teos, mutta hyvin kirjoitettu.

5. Reiner Knizia
Lautapelikingin tuotanto on niin laaja, että joku hänen teoksistaan on aina peluussa. Tällä hetkellä etenkin Lost Cities ja Aavikon karavaanit. Matemaattista pähkäilyä, mistä johtuen tuppaan häviämään 12-vuotiaalle jo säännönmukaisesti.

Tämmöisten parissa minä aikani vietän. Eipä ihme sitten, sanoisi moni.

Ei kommentteja: